fbpx

CITY BREAK PALERMO

CITY BREAK IN EUROPA

Asigurare de Calatorie

Optionala prin Mondial Assistance

Data

La alegere

Continent

Europa

De la 299 EUR / Persoana

DETALII DESPRE PACHETUL TURISTIC

Date de plecare flexibile

Servicii incluse in preturile ofertelor:
• Zboruri Bucuresti => Palermo => Bucuresti, Compania Alitalia via Roma
• Taxele de aeroport
• 3 nopti cazare in camera dubla
• Mic dejun


Preturi City Break 4 zile / persoana, cazare in camera dubla:

 Hotel inclus Pret City Break
 Hotel Orleans 3* de la 309 €/pers.
 Hotel Cristal Palace 4* de la 299 €/pers.
 Hotel Villa Igiea 5* de la 549 €/pers.

Conditii generale City Break:
*  datele de plecare sunt flexibile, la alegere
*  tariful este valabil in functie de disponibilitatea locurilor la momentul cererii de rezervare
*  la cerere se pot calcula si tarife pentru copii, precum si tarif de camera Single pentru o singura persoana
*  la cerere se poate oferta alt numar de nopti, alt tip de hotel, alta Companie aeriana, etc


Palermo – o lume intr-un oras
O fereastra maura din secolul al XI-lea. O alta, gotica, din secolul al XIII-lea. Si o arcada normanda din secolul al XII-lea. Cam asa arata o cladire tipica din Palermo, capitala Siciliei.
De fapt, acesta este chipul intregului oras: fondat de fenicieni in secolul al VIII-lea i.e.n., a fost condus de-a lungul timpului de marii cuceritori, de la normanzi pana la arabi. Ajuns in Palermo, fii pregatit sa întalnesti la tot pasul temple inaltate in Grecia antica, amfiteatre romane construite pe vestigiile unor mai vechi teatre grecesti, pretioase mosteniri bizantine si arabe, orase intregi construite in stil baroc.
Cuceritoare in Palermo sunt celebrele „mercatino” (piata mica). Ajuns în piaţa în aer liber, s-ar putea sa crezi ca peregrinarile te-au dus intr-un cartier din Cairo sau Bagdad. Te dezorienteaza dialectul localnicilor, care poarta amprenta limbii arabe şi atmosfera asemanatoare cu cea din souk-urile arabe. Doar ca aici vei vedea mai puţine moschei si, foarte rar, valuri. Moştenirea araba, insa, ramane aproape intacta: unele dintre aceste piete stau astazi pe aceleasi locuri pe care se aflau cu 10 secole în urma. Fie ca esti o fire impresionabila sau nu, in Palermo traiesti experiente si sentimente unice la Catedrala si la Catacombele Capucinilor.
>Catedrala din Palermo<  simbolizeaza chintesenta spiritului sicilian: cercetatorii cred ca pe acest loc a existat un templu, pe vremea romanilor sau chiar a punilor. Ulterior, o biserica bizantina s-a aflat aici, transformata peste cateva secole in principala moschee a orasului. Dar doar pentru a redeveni biserica crestina odata cu stapanirea normanda, ceea ce ramas pana in zilele noastre. Astazi sunt fermecatoare detaliile care atesta trecerea timpului si a stapanirilor peste Catedrala din Palermo. Prima sura din Coran este inca inscriptionata pe unul dintre stalpii de sustinere: „Nu exista alt Dumnezeu in afara de Allah, iar Mahomed este profetul lui Allah”, iar o icoana bizantina vegheaza credinciosii din nisa care i-a fost creata.
>Catacombele Capucinilor< morminte subterane, reprezinta o experienta neobisnuita si marcanta, culturala si spirituala, in acelasi timp. Complexul a fost construit in 1533 si la putin timp dupa aceea calugarii capucini au inceput sa practice imbalsamarea cadavrelor. In timp, a devenit un obicei practicat de burghezia si nobilimea palermitana. Astazi, sute de corpuri imbalsamate se odihnesc pentru eternitate, dar nu ingropate, ascunse, asa cum este obiceiul in lumea intreaga, ci expuse, atarnate pe peretii catacombelor. Printre cele mai impresionante se numara un ofiter din secolul al XVIII-lea si trupul micutei Rosalia, care avea 2 ani cand a murit si care este ultima dintre cele 8000 de mumii imbalsamate aici.
Palermo este un oras incarcat de istorie si cultura, iar aerul sau aristocrat, cizelat, pe care trecerea timpului nu a facut decat sa-l imbogateasca, va oferi o vacanta extrem de placuta tuturor celor care apreciaza imbinarea dintre traditie si modernitate.

Rezervarile si inscrierile se fac in baza unui acont de 30%. Agentia SC VELIMED SRL este asigurata la societatea de asigurare si reasigurare OMNIASIG SA, prin polita seria H nr. 24009/08.04.2016. ACTE NECESARE: buletin tip card sau pasaport valabil minim 6 luni, acordul parintilor legalizat la notar pentru persoanele minore, si cazier judiciar pentru persoana care ii insoteste.

ALTE OFERTE

Circuit Cascada Bigar – Clisura Dunarii

Praga – Cracovia – Kosice

Targul de Craciun din Viena

City Break Dubai

© Copyright 2016 by Velimed Travel - Made With In Transylvania

SC VELIMED SRL | RO7119433 | J32/169/1995 | Licenta turism nr.150/20.11.2018 | Licenta transport nr: 1059355/ 17.04.2013 | Polita asigurare seria BN nr: 000001396/14.11.2019 City Insurance | Manager agentie: Danciu Flavius | M.D.R.T - 0800.86.82.82 | A.N.P.C. - www.anpc.gov.ro | Politica de confidentialitate - https://velimed.ro/politica-de-confidentialitate/

  • BCR Cluj RON: RO73RNCB0231005539960011
  • BCR Cluj EUR: RO46RNCB0231005539960012
  • BCR Medias RON: RO52RNCB0231005539960001
  • BCR Medias EUR: RO69RNCB0318005539960001