fbpx

Descriere obiective turistice - Festivalul Florilor

  1. Kutna Hora

Datorită exploatărilor miniere de argint, Kutna Hora era  în secolul al-XIV-lea al doilea oraș ca importanță după Praga, capitala Cehiei. Printre atracțiile principale pe care le puteți admira în Centrul vechi se numără Catedrala Sf. Barbara-considerată una dintre cele mai impozante construcții de factură gotică din Cehia, Curtea italiană cu monetăria regală unde erau emiși groșii praghezi, Biserica Sf. Iacob și Casa de Piatră. De asemenea, un important obiectiv turistic aflat în imediata apropiere a orașului Kutna Hora este Biserica din Oase a Osuarului de la Sedlec care datează încă din secolul al-XVI-lea. În 1995, orașul Kutna Hora a fost înregistrat ca sit al patrimoniului mondial UNESCO.

  1. Centrul Vechi Praga

Centrul Vechi Praga este o piață publică de cu importanță istorică din Orașul Vechi mărginită de Turnul Primăriei Vechi cu  vestitul ceas astronomic medieval, Biserica gotică Týn cu cele două turnuri ale sale ce măsoară 80 m, Biserica Sf. Nicolae din Staré Město, de factură barocă precum și un muzeu de artă aparținând Galeriei Naționale Cehe. În centrul pieței se află Memorialul Jan Hus, reformator religios ars pe rug pentru credința sa, dar și un monument memorial dedicat martirilor decapitați de către habsburgi- Jan Jesenius și Maxmilián Hošťálek.

  1. Piata Centrala din Leipzig

Piața Centrală din Leipzig este o piață publică din inima orașului Leipzig, mărginită de primăria în stil renascentist care găzduiește un muzeu dedicat evoluției și evenimentelor istorice petrecute în Leipzig- Stadtgeschichte liches Museum. Piața era locul numeroaselor execuții și manifestări cu caracter politic, aici fiind decapitat Woyzeck, un peruchier din Leipzig, care și-a ucis femeia, pe Christiane Woost. Astăzi, găzduiește diverse evenimente precum Festivalul Luminilor sau Târgul de Crăciun.

  1. 4. Centrul Vechi Hannover

Centrul Vechi Hannover este o piață centrală cu importanță deosebită în istoria orașului Hannover. Printre cele mai frumoase atracții se numără vechea primărie ridicată în stil gotic, precum și Marktkierche, o biserică impresionantă ce măsoară 97 m, construită din cărămidă roșie. Există și numeroase zone de relaxare pentru turiști precum cafenele boeme și magazine cochete de suveniruri.

  1. Palatul Regal

Palatul Regal, situat în Piața Dam în centrul orașului Amsterdam, a fost ridicat între anii 1648 – 1665, când țara se afla în perioada de glorie. Palatul a fost ridicat după planurile arhitectului  Jacob van Campen, în stilul construcțiilor din Țările de Jos, pentru a îndeplini funcția de primărie a orașului. Din anul 1939 a devenit reședință regală permanentă. Materialul de construcție folosit pentru exterior este o gresie gălbuie din Bentheim adusă din Germania, iar pentru interior s-a utilizat marmura.

  1. Casa Anne Frank

Casa Anne Frank, situată pe malul canalului Prinsengracht, în centrul orașului Amsterdam este o casă memorială dedicată diaristei germane cu origini evreiești Annne Frank care în timpul celui de-al doilea război mondial s-a ascuns de persecuția nazistă și a scris un jurnal de război care avea să fie publicat de tatăl ei după terminarea războiului. Jurnalul este considerat un document istoric al Holocaustului. În 1957 s-a înființat Fundația Anne Frank cu scopul protecție întregii clădiri de dezvoltatorii imobiliari care și-ar fi dorit demolarea casei pentru a construi o fabrică în schimb. Muzeul conține o expoziție permanentă referitoare la viața Annei Frank, perioda nazistă, precum și un spațiu destinat formelor de  discriminare impuse de sistemul nazist împotriva evreilor.

  1. Grand Place

Grand Place sau piața centrală din Bruxelles, reprezintă principala atracție turistică din inima orașului Bruxelles. Piața este mărginită de casele breslelor, Casa Regală, precum și de primăria orașului. La sfârșitul secolului al XVIII-lea, revoluționarii au jefuit Grand Place, și au distrus statuile dedicate nobilimii și simbolurile creștinismului. Piața și clădirile distruse au fost refăcute în secolul al-XIX-lea de către primarul Charles Buls. Până la 19 noiembrie 1959, Piața era recunoscută ca și Târgul Mare, iar în 1998, Grand Place a fost înregistrată în patrimoniul mondial UNESCO.

  1. Manneken Pis

Manneken Pis este o statuie din bronz aflată în piața centrală din Bruxelles, intitulată Băiețelul pișăcios. Legenda spune că în secolul al XVII-lea, un băiețel a salvat cetatea Bruxelles-ului, întrucât atunci când olandezii au dat foc fitilului, acesta a urinat pe fitil. Băiețelul deține o garderobă vestimentară  de peste 750 de costume care sunt păstrate cu grijă în Casa Regelui din Grand Place.

  1. Porta Nigra-Trier

Porta Nigra sau Poarta Neagră, situată în orașul nemțesc Trier, reprezintă un monument roman ridicat în iarna 169-170 d.Hr, slujind ca poartă la intrarea de Nord a orașului Augusta Treverorum. Numele porții provine de la culoare închise pe care a dobândit-o piatra de construcție de-a lungul vremii. Se spune că în 1802, Napoleon Bonaparte a hotărât să ditrugă biserica, dar în mod dubios, a păstrat partea inferioară a absidei bisericii, iar turnul de est nu a fost reconstruit la înălțimea sa inițială din perioada romană. Porta Nigra apare pe moneda cu valoare nominală de 2 euro, emisă în 2017 și din 1986 este înscrisă ca sit în patrimoniul mondial UNESCO.

  1. Castelul Kaiserburg

Castelul Kaiserburg reprezintă un castel-simbol al orașului Nurnberg, fiind considerat unul dintre cele mai semnificative palte imperiale din perioada medievală. Acesta a servit drept așezământ regal pentru toți regii şi împãraţii Marelui Imperiu Roman între anii 1050 si 1571. După decizia regelui Karl al IV-lea din 1356 de a ține prima cină imperială a fiecărui rege în castel, acesta a început să servească  drept loc de petrecere a sãrbãtorilor și evenimentelor de la curtea regalã. Astăzi, turiștii pot admira interiorul fortăreței cu frumoasele sale camere cu mobiliere din secolul al-XVI-lea și al-XVII-lea. De asemenea, castelul Kaiserburg deține o colecție deosebită de armament.

  1. Palatul Schonbrunn

Zona palatului Schonbrunn a fost folosită ca teren de vânătoare și de recreere. În perioada 1638-1643, Eleonora Gonzaga a ridicat un palat alături de conacil Katterburg, prima menționare a numelui “Schönbrunn” fiind realizată în  anul 1642 pe o factură. În 1683, turcii au distrus palatul, însă la ordinul împăratului Leopold, arhitectului Johann Bernhard Fischer von Erlach au început lucrările de restaurare între anii 1692-1713. Palatul a fost construit în stil rococo și are 1441 de încăperi, dintre care cea mai impresionantă este Sala Oglinzilor în care a concertat însuși Mozart. Ani mai târziu, palatului Schonbrunn din Viena a fost utilizat și ca loc de întâlnire a unor personaje importante pe scara politică, precum întâlnirea dintre președintelui SUA, John F. Kennedy și Nikita Hrușciov din 1961. În anul 1996,  Palatul Schönbrunn și grădinile sale au fost înregistrate pe Lista patrimoniului mondial UNESCO

  1. Rijksmuseum

Muzeul Rijks a fost construit în 1800 la Haga cu scopul de a expune colecțiile oficialităților oraşului olandez. În 1808 a fost mutat în Amsterdam, pe Museumplein (“piata muzeelor”), prin ordinul regelui Ludovic Bonaparte. Muzeul conține o colecție uriașă de picturi din Epoca de Aur a Olandei, precum și o frumoasă colecție de artă asiatică. Printre cei mai cunoscuți artiști ale căror lucrări sunt expuse în acest muzeu se numără Frans Hals, Jacob van Ruysdael, Jan Steen, Johannes Vermeer şi Rembrandt care a pictat celebrul Rond de Noapte.

  1. Muzeul Van Gogh

Muzeul Van Gogh, situat în Amsterdam, expune cea mai mare colecție de picturi semnate de faimosul pictor Van Gogh. Muzeul adăpostește cele mai importante capodopere ale sale, precum și opere ale contemporanilor Toulouse-Lautrec, Monet, Bernard și Gauguin. Acesta s-a înfințat în 1962 datorită fiului lui, Vincert Willem care a hotărât că dorește să creeze un spațiu pentru a păstra picturile tatălui său. Astfel, Muzeul Van Gogh a ajuns unul dintre spațiile de expoziție cele mai vizitate în întreaga lume.

  1. Atelierul de prelucrare a diamantelor Coster Diamonds

Coster Diamonds se află în centrul orașului Amsterdam, în apropiere de Rijksmuseum și de Muzeul Van Gogh. Muzeul a fost înființat în 2007 de către Ben Meier, un important șlefuitor de diamante extrem de prețioase. Istoria diamantelor în Amsterdam a început la sfârșitul secolului al XV-lea, odată cu persecuția evreilor de către catolici. Mulți evrei s-au refugiat din Portugalia în Țările de Jos și astfel, au început una dintre puținele meșteșuguri pe care aveau voie să le practice, devenind ulterior specialiști. În secolul al-XIX-lea, după descoperirea de diamante în Africa de Sud, care la acea dată era colonie olandeză, afacerile cu diamante au început să  prospere, iar Amsterdam a devenit unul dintre cele mai importante centre de prelucrare și comercializare a  prețioaselor diamante pe plan internațional.

  1. Piata Dam

Piața Dam se află în centrul orașului Amsterdam și leagă arterele rutiere Damrak și Rokin, care se întind de-a lungul albiei râului Amstel de la Centraal Station către Piața Monetăriei și Turnul Monetăriei. Tot în Piața Dam, se află Monumentul Național, un stâlp de piatră albă proiectat de J.J.P. Oud și construit în 1956 pentru a comemora victimele celui de-al Doilea Război Mondial. Numele pieței provine de la funcția inițială a locului, și a anume aceea de baraj (dam) pe râul Amstel, care a dat și numele orașului.

  1. Keukenhof

Keukenhof, cunoscută și ca cea mai mare grădină de flori din lume, se află într-un orășel mic numit Lisse, Olanda. La început, parcul făcea parte din domeniul Castelului Teylingen, fiind folosită pentru cultivarea legumelor. Această întrebuințare a domeniului explică și originea denumirii parcului și anume domeniul bucătăriei. În anul 1949, la dorința primarului orașului Lisse, a fost deschisă o expoziție florală de aproximativ 32 de hectare, unde înfloresc an de an milione de lalele.

© Copyright 2016 by Velimed Travel - Made With In Transylvania

SC VELIMED SRL | RO7119433 | J32/169/1995 | Licenta turism nr.150/20.11.2018 | Licenta transport nr: 1059355/ 17.04.2013 | Polita asigurare seria BN nr: 000001926/14.11.2020 City Insurance | Manager agentie: Danciu Flavius | M.D.R.T - 0800.86.82.82 | A.N.P.C. - www.anpc.gov.ro | Politica de confidentialitate - https://velimed.ro/politica-de-confidentialitate/

  • BCR Cluj RON: RO73RNCB0231005539960011
  • BCR Cluj EUR: RO46RNCB0231005539960012
  • BCR Medias RON: RO52RNCB0231005539960001
  • BCR Medias EUR: RO69RNCB0318005539960001