fbpx

Descriere obiective turistice - circuit Venetia - Verona - Ljubljana

  1. Pestera Postojna din Slovenia (Ljubliana)

Reprezintă una din cele mai mari peșteri din Europa,  aflată la distanță de doar 40 de minute de Ljubljana, capitala Sloveniei. Peștera are peste 20 km de galerii și tunele, printre care Sala de Congrese, Sala Tuburilor, Sala Roșie sau Marele Munte (Golgota). Turul peșterii are 5 km și se poate parcurge cu ajutorul trenulețului. Vizitatorii fac o plimbare cu ghidul prin cavernele subterane împânzite de formațiuni carstice, apoi se revine la suprafață. O importantă atracție o reprezintă olmii (Proteus Anguinus), o reptilă acvatică rară cu piele asemănătoare cu cea umană, semitransparentă.

  1. Biserica Sf. Iustina (Padova)

În Biserica Abației Benedictine Sfânta Mucenița Iustina se află moaștele a doi dintre cei patru Evangheliști, Luca și Matei. De asemenea, în acest lăcaș sfânt se află o icoană a Preasfintei Fecioare Maria cu Pruncul, care ar fi pictată de Sf. Luca.

  1. Basilica Sf. Anton

Basilica Sf. Anton datează din secolul al XIII-lea și este o destinație de pererinaj cunoscută în întreaga lume. Pe pereții exteriori ai bisericii se pot remarca stilurile roman, gotic și bizantin care se îmbină într-o armonie perfectă. Basilica are un aer pitoresc, fiind formată dintr-o cupolă conică în preajma căreia se înalță două turnuri subțiri și alte șapte cupole mai mici, înălțate în 1424. În interiorul basilicii se găsesc nouă reliefuri ce prezintă scene din viața Sf. Anton, iar în interiorul altarului se găsesc rămășițele sfântului.

Arena romană din centrul istoric al Veronei este cel mai bine păstrat amfiteatru roman, încă funcțonal, ce poate găzdui în jur de 15.000 de spectatori. Al treilea amfiteatru ca mărime din Italia, după Colosseum-ul din Roma și Arena din Capua, este faimos pentru inegalabilele festivaluri, spectacole de teatru, de operă sau concertele organizate.

  1. Casa, balconul si mormântul Julietei (Verona)

Celebra poveste de iubire dintre Romeo și Julieta este retrăită de nenumărați îndrăgostiți, care merg să viziteze balconul Julietei și să-și scrijelească numele pe pereții casei. Casa datează în fapt din secolul al-XIV-lea, având un stil arhitectural de factură gotică. Acest loc este atât de popular că împreună cu scrisorile adresate Julietei a au devenit subiectul filmului ‘Letters to Juliet’. Legenda spune că dacă lași o scrisoare de dragoste la casa Julietei, vei fi veșnic împreună cu persoana de care ești îndrăgostit. Camerele au obiecte autentice din timpul lui Romeo și Julieta, mărturie a vremurilor în care s-au petrecut evenimentele.

  1. Piata si Basilica San Marco

Piața San Marco este cea mai mare piață din Veneția, fiind cunoscută ca “Sufrageria Veneției”. Pentru o panoramă generală a acestei piețe aglomerate de magazine moderne și cafenele șic, se poate urca în  turnul Torre dell’Orologio, unde o pereche de “Mauri” vestesc ora în fiecare moment.

Bazilica San Marco reprezintă cea mai populară  biserică din Veneția, fiind inițial capela privată a dogelui, decorată cu comori artistice aduse de ambarcațiuni venețiene după căderea Constantinopolului. Cupolele și pereții bisericii sunt acoperiți cu 4240 m2  de mozaicuri de aur, iar podeaua reprezintă o adevărată capodoperă din decorațiuni de marmură. Altarul magnific de aur, Pala d’Oro, unul dintre cele mai deosebite din Europa, a fost început în secolul al XII-lea, iar secole mai târziu, a fost decorat cu aproape 2.000 de pietre prețioase.

  1. Palatul Dogilor

Palatul Dogilor impresioneză atât prin dimensiunea impunătoare, cât și prin finețea arhitecturii sale. Este un exemplu minunat de gotic venețian, mărturie fiind deosebita Porta della Carta sau impozantele Scala dei Giganti si Scala d’Oro. Pe aceste scări se ajunge în cea mai frumoasă cameră a palatului, Sala del Collegio. În palat, este expusă cea mai mare pictură  pe pânză în ulei din lume Il Paradiso, semnată de Jacopo Robusti, cunoscut mai frecvent sub numele de Tintoretto.

  1. Turnul cu Ceas

Turnul cu Ceas se află în partea de nord a pieței San Marco, fiind construit în ultimul deceniu al secolului al-XV-lea. Locația turnului a fost aleasă asa încât să fie văzut dinspre lagună, putând fi admirat de toți vizitatorii care trec prin zonă. Turnul cu Ceas din Veneția este o clădire în stil renascentist, realizarea ceasului fiind atribuită lui Gian Paolo și Gian Carli Ranieri. Cadranul orologiului este din aur și email albastru; el arată ora, ziua, fazele lunii și zodiacul. Ceasul are un mecanism cu carilon, activat în mod tradițional numai în zilele de Bobotează și de Înălțare. La fiecare oră fixă, panoul lateral al orelor se deschide pentru a permite trecerea unui carusel de statui din lemn ce reprezintă personajele Nașterii și magii de la Răsărit.

  1. Podul Rialto

Podul Rialto a fost construit în 1588 și marchează locul primei asezări a insulei, numită Rivus Altus. Podul sub forma unei arcade de piatră susține două artere comerciale aglomerate cu diverse magazine și cafenele. Acesta a fost construit ca și înlocuitor al unui pod de lemn prăbușit acum 150 de ani.  Pe lângă funcția evidentă pe care o are, punct de trecere și legătură între străzi,  Podul Rialto reprezintă un punct de atracție favorit pentru vizitatorii care aleg să își facă fotografii și să admire minunatele gondole sau vaporetto care trec mereu pe sub el.

  1. Puntea Suspinelor (Veneția)

Podul Suspinelor a fost construit la începutul secolului al XVII-lea, potrivit unui proiect realizat de către Antoni Contino, pentru a uni camerele de interogare din Palatul Dogilor cu celulele întunecate ale  închisorii Prigioni -din care Casanova și-a făcut celebra evadare. Această denumire nu este altceva decât un anacronism, făcându-se referință la el în poemele Lordului Byron. În prezent, legenda spun că iubiţii care se sărută sub Podul Suspinelor la apus într-o gondolă vor avea parte de dragostea veșnică.

  1. Cetatea si Bastionul Pescarilor

Bastionul Pescarilor se află pe malul drept al Dunării, pe dealul Cetății din Buda și în imediata apropiere a Bisericii Mathyas. Bastionul a fost construit la sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului al XX-lea, pe fundația vechilor ziduri ce protejau Cetatea, marcând aniversarea unui mileniu de la colonizarea Ungariei. Arhitectul maghiar Frigyes Schulek a imprimat acestuia stilurile arhitecturale  de factură neogotică și neoromanică, rezultatul fiind unul impresionant. Bastionul are șapte turnuri de dimensiuni diferite, unite între ele cu ajutorul unei terase accesibile turiștilor, turnuri ce simbolizează corturile celor șapte triburi maghiare care s-au stabilit pe teritoriul Ungariei, în spațiul ocupat de Câmpia Panonică în secolul al IX-lea.

.

© Copyright 2016 by Velimed Travel - Made With In Transylvania

SC VELIMED SRL | RO7119433 | J32/169/1995 | Licenta turism nr.150/20.11.2018 | Licenta transport nr: 1059355/ 17.04.2013 | Polita asigurare seria BN nr: 000001926/14.11.2020 City Insurance | Manager agentie: Danciu Flavius | M.D.R.T - 0800.86.82.82 | A.N.P.C. - www.anpc.gov.ro | Politica de confidentialitate - https://velimed.ro/politica-de-confidentialitate/

  • BCR Cluj RON: RO73RNCB0231005539960011
  • BCR Cluj EUR: RO46RNCB0231005539960012
  • BCR Medias RON: RO52RNCB0231005539960001
  • BCR Medias EUR: RO69RNCB0318005539960001