fbpx

Descriere obiective turistice - circuit Festivalul Florilor

  1. Rijksmuseum

Muzeul Rijks a fost construit în 1800 la Haga cu scopul de a expune colecțiile oficialităților oraşului olandez. În 1808 a fost mutat în Amsterdam, pe Museumplein (“piata muzeelor”), prin ordinul regelui Ludovic Bonaparte. Muzeul conține o colecție uriașă de picturi din Epoca de Aur a Olandei, precum și o frumoasă colecție de artă asiatică. Printre cei mai cunoscuți artiști ale căror lucrări sunt expuse în acest muzeu se numără Frans Hals, Jacob van Ruysdael, Jan Steen, Johannes Vermeer şi Rembrandt care a pictat celebrul Rond de Noapte.

 

  1. Muzeul Van Gogh

Muzeul Van Gogh, situat în Amsterdam, expune cea mai mare colecție de picturi semnate de faimosul pictor Van Gogh. Muzeul adăpostește cele mai importante capodopere ale sale, precum și opere ale contemporanilor Toulouse-Lautrec, Monet, Bernard și Gauguin. Acesta s-a înfințat în 1962 datorită fiului lui, Vincert Willem care a hotărât că dorește să creeze un spațiu pentru a păstra picturile tatălui său. Astfel, Muzeul Van Gogh a ajuns unul dintre spațiile de expoziție cele mai vizitate în întreaga lume.

  1. Atelierul de prelucrare a diamantelor Coster Diamonds

Coster Diamonds se află în centrul orașului Amsterdam, în apropiere de Rijksmuseum și de Muzeul Van Gogh. Muzeul a fost înființat în 2007 de către Ben Meier, un important șlefuitor de diamante extrem de prețioase. Istoria diamantelor în Amsterdam a început la sfârșitul secolului al XV-lea, odată cu persecuția evreilor de către catolici. Mulți evrei s-au refugiat din Portugalia în Țările de Jos și astfel, au început una dintre puținele meșteșuguri pe care aveau voie să le practice, devenind ulterior specialiști. În secolul al-XIX-lea, după descoperirea de diamante în Africa de Sud, care la acea dată era colonie olandeză, afacerile cu diamante au început să  prospere, iar Amsterdam a devenit unul dintre cele mai importante centre de prelucrare și comercializare a  prețioaselor diamante pe plan internațional.

  1. Piata Dam

Piața Dam se află în centrul orașului Amsterdam și leagă arterele rutiere Damrak și Rokin, care se întind de-a lungul albiei râului Amstel de la Centraal Station către Piața Monetăriei și Turnul Monetăriei. Tot în Piața Dam, se află Monumentul Național, un stâlp de piatră albă proiectat de J.J.P. Oud și construit în 1956 pentru a comemora victimele celui de-al Doilea Război Mondial. Numele pieței provine de la funcția inițială a locului, și a anume aceea de baraj (dam) pe râul Amstel, care a dat și numele orașului.

  1. Keukenhof

Keukenhof, cunoscută și ca cea mai mare grădină de flori din lume, se află într-un orășel mic numit Lisse, Olanda. La început, parcul făcea parte din domeniul Castelului Teylingen, fiind folosită pentru cultivarea legumelor. Această întrebuințare a domeniului explică și originea denumirii parcului și anume domeniul bucătăriei. În anul 1949, la dorința primarului orașului Lisse, a fost deschisă o expoziție florală de aproximativ 32 de hectare, unde înfloresc an de an milione de lalele.

  1. Templul Budist din Cartierul Chinezesc

Templul Budist Fo Guang Shan se află în în centrul orașului Amsterdan, în cartierul Chinezesc, între Stormsteeg, Gelderse Kade și Zeedijk. Materialele și tradiționale ornamente din care este realizat templul sunt originare din China. Diversele animale înfățișate pe acoperișul Templului fac parte din Zodiacul Chinezesc, iar dragonul este simbolul protecției în cultura chineză. Templul Budist servește ca centru de meditație și poate fi vizitat în tururi organizate. 

  1. Muzeul brânzei Gouda

Goudse Waag reprezintă un monument național, înființat ca muzeu al brânzeturilor și meșteșugurilor, cu o istorie foarte bogată. Timp de secole și până astăzi Muzeul Brânzei a fost un punct central în Gouda, unde turiștii au fost întotdeauna întâmpinați cu căldură. Parterul era folosit pentru cântărirea brânzeturilor atât de gustoase și apreciate de turiștii din întreaga lume. Astăzi, brânza Gouda reprezintă aproximativ 60% din producția de brânzeturi a Țărilor de Jos.

  1. Catedrala Sint-Janskerk

Catedrala Sint-Janskerk (Biserica Sf . Ioan) este o basilică în stil gotic, în formă de cruce închinată Sf. Ioan Botezătorul, sfântul patron al orașului. Basilica catolică a fost predată comuntății reformate oandeze protestante ca urmare a interzicerii practicării religiei romano-catolice în secolul al-XVI-lea. Aceasta este cunoscută  pentru ferestrele cu vitralii realizate de Dirk și Wouter Crabeth I în anii 1555-157, fiind pusă pe Lista Monumentelor Olandeze UNESCO. Una dintre cele mai distinctive caracteristici ale interiorului bisericii este Goudse Glazen sau Vitraliul Gouda care înfățișează importante scene biblice, majoritatea datând din secolul al-XVI-lea.

  1. Satele pescărești Zaans Schans, Volendam si Marken

Satele pescărești Zaans Schans, Volendam si Marken au un aer pitoresc datorită caselor tradiționale în stil olandez, a detaliilor stradale, a aranjamentelor florale deosebite, pregătite cu grijă, precum și vaporașelor din port. De asemenea, faleza mărginită de diverse magazine și cafenele invită turiștii să se bucure de plimbări și să guste din tradiționalul meniu olandez: supă cremă de legume, snițel în crustă de cașcaval cu semințe încolțite și garnitură de ciuperci. Veți putea admira celebrele mori de vânt, precum și costumele populare tradiționale din Olanda.

© Copyright 2016 by Velimed Travel - Made With In Transylvania

SC VELIMED SRL | RO7119433 | J32/169/1995 | Licenta turism nr.150/20.11.2018 | Licenta transport nr: 1059355/ 17.04.2013 | Polita asigurare seria BN nr: 000001926/14.11.2020 City Insurance | Manager agentie: Danciu Flavius | M.D.R.T - 0800.86.82.82 | A.N.P.C. - www.anpc.gov.ro | Politica de confidentialitate - https://velimed.ro/politica-de-confidentialitate/

  • BCR Cluj RON: RO73RNCB0231005539960011
  • BCR Cluj EUR: RO46RNCB0231005539960012
  • BCR Medias RON: RO52RNCB0231005539960001
  • BCR Medias EUR: RO69RNCB0318005539960001